La casa de conchita

Een blog over Mexico, opgroeiende zonen en la vida loca

Het Heilige Schriftje

Zodra de dagen herfstig werden, was de jacht geopend. Mijn buit kon zich overal in de stad verschuilen. Boekenwinkels, papierwarenhandels, hippe interieurwinkeltjes, zelfs de modale supermarkt, … elke potentiële plek moest ik zorgvuldig screenen.
De tijd was weer aangebroken voor de zoektocht naar een nieuwe agenda. Wat zeg ik, de perfecte agenda!

Wat niet gemakkelijk is voor een perfectionist…  De cover, dat moet liefde op het eerste gezicht zijn. Enkel een originele, kleurrijke tekening kan me bekoren.
Maar het is niet alleen de look die telt,  ook de inhoud is belangrijk. Binnenin wil ik per  datum niet van die belachelijk kleine vakjes. Een exemplaar met een weekoverzicht  of extra blanco pagina’s is sowieso een kanshebber.

Mijn eerste goede voornemen van het jaar is telkens het adequaat opvolgen van dat nieuwe jaar in de spiksplinternieuwe agenda. Het is het eerste van de voornemens dat  elk jaar opnieuw  sneuvelt. Want eigenlijk hou ik helemaal niet van agenda’s…  Na mijn Mexicaanse avonturen bande ik horloge en andere tijdvreters immers uit mijn leven. Nochtans ben ik iemand die graag dingen plant en altijd in is voor feestjes en uitstapjes maar tegelijkertijd  heb ik er een hekel aan als mijn hele week of maand ‘dichtgeplamuurd’ raakt.
Jaar na jaar kocht ik dus een hippe agenda die ik elke maand minder gebruikte. Anno 2013 gooide ik het roer om. Exit papieren en Google-agenda, enkel nog een gezinsagenda aan de muur.  En toen deed Het Heilige Schriftje zijn intrede. Een mooi schriftje dat dienst zou doen als agenda en als verzamelpunt om alles wat me bezighoudt bij te houden. Dat ging niet helemaal goed, vooral omdat ik gemiddeld om de 3 weken in een ander schriftje begon. Voor schriftjes is er namelijk geen seizoen, die koop ik bij wijze van spreken aan de lopende band.

Dus anno 2014 wordt het eerste goede voornemen om het bij 1 schriftje te houden.  Dat betekent uiteraard niet dat er de rest van het jaar geen schriftjes meer gekocht mogen worden, dat zou er ver over zijn! Het Uitverkoren Exemplaar vond ik toevallig in de Wereldwinkel: een dik schrift met brede ringen, lijntjespapier (uiteraard, ruitjespapier en schrijven gaan niet samen) en een vrolijke cover met bloemen.

Het Nieuwe Jaar staat al bijna voor de deur, het Schriftje moet dus dra in gebruik genomen worden. De agenda staat al ingevuld, voor de rest draai ik er nog cirkels rond want schrijven – en onvermijdelijk kribbelen en schrappen – in een mooi schriftje, daar hoor je toch de nodige schroom voor te overwinnen. En de kans dat het weer zo’n halfslachtig ‘dat-schrijf-ik-straks-wel-even-op’-schriftje wordt ‘is reëel.
Maar het mooiste aan mijn schriftje is dat ik heel zeker weet dat zijn tweelingbroer wél ijverig ter hand zal genomen worden. Want dankzij het ‘Buy 1, Give 1,-principe krijgt voor elk aangekocht exemplaar  ergens ter wereld een kind zijn eigen schoolschrift.

 

http://www.ecojot.com

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: